Matkalla huipulleEtusivu
A A A

OPISKELIJALLE

Matkailukoulutusta kaikilla koulutusasteilla
Lue lisää>>

TYÖELÄMÄLLE

Joustavia asiantuntija-, koulutus-, tutkimus- ja kehittämispalveluita
Lue lisää >>

TUTKIJALLE

Aidosti monitieteistä tutkimusta matkailun maakunnassa
Lue lisää >>

Ajankohtaista

Väitös: Viherrakenne säilyttää luonnonläheisyyden matkailukeskuksen kasvaessa

29.5.2017
Luontomatkailulla on nostetta, sillä erämaaluonto houkuttelee matkailijoita Pohjois-Kalotin alueelle yhä kauempaa. Viime vuosi oli jo seitsemäs perättäinen kasvun vuosi Lapissa. Majoituspaikoista on kova kysyntä erityisesti talven huippusesonkeina, mihin matkailukeskukset pyrkivät vastaamaan rakentamalla tiiviimpää palveluinfrastruktuuria. MMM Marja Uusitalon väitöstutkimuksessa käy ilmi, että matkailijat toivovat kokevansa luonnon läheisyyttä myös matkailualueen rakennetussa ympäristössä.

Lapin matkailuopisto puhdisti palkintopöydän ammattitaidon SM-kisassa

23.5.2017
Taitaja2017 ammattitaidon suomenmestaruuskisat kilpailtiin Helsingissä 15.-18.5.2017. Lapin matkailuopiston kilpailijat puhdistivat palkintopöydän voittaen kaiken mitä voitettavissa oli.

Arctic Caféssa keskustellaan Lapin matkailun työllistävyydestä

2.5.2017
Matkailu työllistää Lapissa vuosittain noin 5000 henkilötyövuoden verran, minkä lisäksi tarvitaan runsaasti sesonkityövoimaa. Millaista työtä ala tarjoaa, tuoko se uusia asukkaita Lappiin ja pitäisikö matkailutyön houkuttelevuutta lisätä jotenkin?

Pro gradu -tutkimus: ”Täytyy osata miellyttää asiakkaita aina ja työaikataulut voivat vaihdella paljon”

2.5.2017
Pohjois- ja Itä-Lapissa asuvat nuoret näkevät matkailualan Lapille tärkeäksi elinkeinoksi, mutta vain harvoille työ matkailualalla on ykköstoiveena omissa ammattihaaveissa ja -suunnitelmissa.

Ilmastonmuutos haastaa talvimatkailun sopeutumaan

12.4.2017
Talvimatkailun kansainvälinen tulevaisuusseminaari (Workshop on the Future of Winter Tourism, FWT2017) kokosi huhtikuun alussa tutkijoita kahdeksasta maasta Rovaniemelle tarkastelemaan alan haasteita ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Osallistujien joukossa oli runsaslukuisesti mukana myös suomalaisia matkailualan toimijoita eteläistä Suomea myöten. Seminaarin järjesti Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI) yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa.
Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 28 29 30Seuraava
MTI facebookissa
 
URATARINOITA
BLOGIT

Heittäydy mukaan matkailualan opettajien ja opiskelijoiden maailmaan blogien kautta:

Matkailevat tutkijat

virtuaalibaari

 

Matkailuaiheisia uutisia

 

ATLAS member 2017_small.jpg

 

rmy-kannatusjäsenlogo-2017.jpg