Matkalla huipulle
Alumnitarina

Johanna Nakkula, myyntipäällikkö, Pohjois-Suomen Erämessut


YTM, tradenomi Johanna Nakkula toimii Pohjois-Suomen Erämessujen myyntipäällikkönä. Tehtävää syksystä 2011 lähtien hoitanut Johanna järjestää Pohjois-Euroopan suurimpiin kuuluvia eräalan erikoismessuja, jotka pidetään Ouluhallissa joka toinen kevät. Lisäksi hän järjestää vuorovuosittain Erämessujen kanssa KESÄPIHA, Osaavat Kädet ja Kunnossa! -yhteismessuja, joiden pääteemoja ovat puutarha, kädentaidot sekä liikunta ja terveys.

- Vastaan ennen kaikkea messujen osastopaikkojen myynnistä. Tehtäväkenttäni on kuitenkin hyvin laaja, sillä perusorganisaatiomme on melko pieni. Niinpä vastuualueisiini kuuluvat lukuisat muutkin messuihin liittyvät järjestelyt, kuten messujen ohjelmasisällön suunnittelu, viestintä ja markkinointi etenkin sosiaalisessa mediassa, messutyöntekijöiden palkkaaminen ja kouluttaminen, messujen infopisteestä vastaaminen sekä yhteistyösopimukset ja laskutus, Johanna kertoo.

Johanna valmistui Lapin yliopiston matkailututkimuksen oppiaineesta keväällä 2011. Hän suuntautui opinnoissaan luontomatkailuun ja opiskeli sivuaineinaan markkinointia ja johtamista.

- Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen yliopistossa vietettyihin vuosiin. Vaikka hyötyjä oli luennoilla istuessa välillä vaikea hahmottaa, olen myöhemmin hoksannut ajattelevani asioita laajemmin ja yhdisteleväni huomaamatta kokonaisuuksia, joita olen eri luennoilla ja oppiaineissa oppinut, Johanna muistelee opiskeluaikojaan.

- Erityisen antoisa kokemus oli mentorointiohjelma, jossa olin mukana. Mentorinani toimi silloisen Lapin Markkinointi Oy:n markkinointijohtaja Mika Meriläinen, joka antoi minulle hyödyllisiä eväitä työelämääni varten, hän jatkaa.

Nykyiseen työhönsä Johanna on tyytyväinen. Parhaiksi puoliksi hän kokee työtehtävien monipuolisuuden ja itsenäisyyden. Esimerkiksi yritysasiakkaiden ja kumppaneiden tapaaminen sekä alan muilla messuilla vierailut tuovat työhön vaihtelevuutta.

- Työn mielekkyyttä lisää myös se, että olen itsekin innokas ”Erä-Irma”, joka tykkää harrastaa kalastusta, retkeilyä, melontaa ym. luontoaktiviteetteja. Työskentely näiden aihepiirien parissa on piristävää, Johanna kertoo.

Keväisin messujen alla työpäivät venyvät usein pitkiksi ja vastuuta ja haasteita työssä myös riittää. Kokonaisuutena Johanna kokee nykyisen tehtävänsä kuitenkin palkitsevaksi, koska elämysten järjestäminen suurelle ihmismäärälle on antoisaa.

Ennen nykyistä tehtäväänsä Johanna on hankkinut kokemusta monipuolisista matkailualan tehtävistä nuoresta lähtien. 2000-luvun vaihteessa hän opiskelu Kemi-Tornion ammattikorkeakoulussa tradenomiksi talouden, hallinnon ja matkailun koulutusohjelmasta. Työkokemusta hänellä on mm. hiihtokeskuksesta, oppaana, matkailuneuvojana, norjalaisesta matkamuistomyymälästä, työharjoittelusta Kyprokselta, Silja Linen matkamyyjänä, Bronto Skyliftilla työmatkustusasioista vastaavana ja lappilaisesta ohjelmapalveluyrityksestä oppaana ja toimistolta.

- Seuraava askel urallani on toivottavasti näkyvissä jo vuonna 2015, jolloin vastuulleni pitäisi suunnitelmien mukaan siirtyä messujen operatiivinen johto, Johanna kertoo.
Johanna Nakkula
JohannaNakkula_web2.jpg