Matkalla huipulle
Koulutustarjonta

Avoimet matkailualan opinnot

Matkailualan opintoja on mahdollista suorittaa Lapin ammattikorkeakoulun avoimessa ammattikorkeakoulussa ja Lapin yliopiston avoimessa yliopistossa. Opinnot ovat mahdollisuus laajentaa omaa ammatillista osaamista, ja niitä on myös mahdollista hyväksilukea myöhemmin osaksi matkailualan tutkintoon johtavia opintoja.

Avoimet opinnot ovat ammattikorkeakoulun/yliopiston opetussuunnitelmien ja tutkintovaatimusten mukaisia opintoja ja ne ovat pääsääntöisesti tarjolla kaikille kiinnostuneille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Avoimet opinnot ovat maksullisia.

Opinnot soveltuvat sinulle, jos

  • Haluat kehittää ammattitaitoasi ja työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja.
  • Suunnittelet hakeutumista ammattikorkeakouluun/yliopistoon ja/tai haluat tutustua opiskeluun ammattikorkeakoulussa/yliopistossa.
  • Haluat kehittää itseäsi opiskelemalla.

Avoin ammattikorkeakouluopetus

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voivat opiskella kaikki opinnoista kiinnostuneet iästä ja koulutustaustasta riippumatta. Ylemmän AMK-tutkinnon opintojen suorittamiseen vaaditaan edeltävinä opintoina soveltuva AMK-tutkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto. 
  
Opintoja voi suorittaa:

  • Erillisillä avoimen ammattikorkeakoulun järjestämillä opintojaksoilla, joita järjestetään sekä Rovaniemellä että seutukunnissa. Opetus tapahtuu pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin.
  • Tutkinto-opiskelijoiden ryhmissä: tutkinto-opetus toteutetaan pääsääntöisesti päivisin mutta osa aikuisryhmien opetuksesta toteutetaan myös iltaisin ja viikonloppuisin.
  • Verkko-opintoina joustavasti ajasta ja paikasta riippumatta.

 
Harjoittelu, opinnäytetyöt ja ammatilliset erikoistumisopinnot eivät kuulu avoimen opetukseen. Avoimessa ammattikorkeakoulussa ei voi suorittaa tutkintoa, mutta suoritetut opinnot voidaan hyväksilukea opiskelijaksi hakeutumisen ja hyväksynnän jälkeen. Polkuopinnot suoritettuasi voit hakeutua tutkinto-opiskelijaksi myös erillisvalinnan kautta ilman valintakoetta.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voi opiskella yksittäisiä opintojaksoja tai laajempia kokonaisuuksia. Opinnot koostuvat lähiopetuksesta ja itsenäisestä työskentelystä. Lisäksi osa opinnoista toteutetaan verkko-opintoina. Verkko-opiskelussa käytetään iLinc-etäopetusjärjestelmää ja Moodle-oppimisympäristöä; opiskelu on mahdollista internet-yhteyden avulla.

Avoimiin ammattikorkeakouluopintoihin ilmoittaudutaan vähintään kaksi viikkoa ennen opetuksen alkamista.

Avoin yliopisto-opetus

Avoin yliopisto-opetus on iltaisin ja viikonloppuisin järjestettävää opetusta, jota tarjotaan kaikille opiskelusta kiinnostuneille. Pääosa opetuksesta järjestetään Rovaniemellä, mutta avointa yliopisto-opetusta tarjotaan myös yhteistyöopistojen kautta ympäri Lappia. Jos et löydä haluamaasi opintojaksoa/-kokonaisuutta avoimen yliopiston ilta- ja viikonloppuopetustarjonnasta, voit hakea opinto-oikeutta yliopiston perusopetukseen integroituun avoimeen yliopisto-opetukseen (PIA-opinnot.pdf). Osa opinnoista toteutetaan verkko-opintoina. Verkko-opiskelussa käytetään iLinc-etäopetusjärjestelmää ja Optima-oppimisympäristöä; opiskelu on mahdollista internet-yhteyden avulla.

Useimmista oppiaineista avoin yliopisto järjestää perusopintoja (25 op) ja joistakin myös aineopintoja (35 op). Oikeustieteissä, kieliopinnoissa ja menetelmäopinnoissa voit suorittaa yksittäisiä opintojaksoja. Tutkintoja avoimessa yliopistossa ei voi suorittaa, vaan ainoastaan tutkinnon osia. Jos myöhemmin hakeudut yliopiston varsinaiseksi opiskelijaksi, voit sisällyttää avoimen yliopiston opinnot osaksi yliopistotutkintoa. Mikäli sinulla ei ole aiempaa korkeakoulututkintoa tai -opiskeluoikeutta, voit hakeutua tutkinto-opiskelijaksi myös avoimien yliopisto-opintojen perusteella erillisvalinnassa ilman valintakoetta.

Avoimiin yliopisto-opintoihin on haku kaksi kertaa vuodessa: syksyllä alkaviin opintoihin 31.8. saakka je keväällä alkaviin opintoihin 31.1. saakka. PIA-opintoihin (perusopetukseen integroitu avoin opetus) vastaavat päivämäärät ovat 15.8. ja 1.12..

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK