Matkalla huipulle

Hakeminen / Koulutustarjonta / Tieteelliset jatkotutkinnot
A A A
Koulutustarjonta

Tieteelliset jatkotutkinnot - Matkailualan korkeinta koulutusta

Yhteiskuntatieteiden lisensiaatti, 150 op
Yhteiskuntatieteiden tohtori, 240 op

 

Lapin yliopisto Rovaniemellä tarjoaa monitieteistä matkailualan tutkintoon johtavaa koulutusta ainoana yliopistona Suomessa. Matkailututkimuksen pääaine tarkastelee matkailua yhteiskunnallisena, taloudellisena, kulttuurisena sekä luontoon ja muuhun ympäristöön vaikuttavana ilmiönä.

Matkailututkimuksesta valmistuu matkailualan asiantuntijoita kunnallisiin, valtiollisiin ja kansainvälisiin organisaatioihin sekä elinkeinoelämän palvelukseen. Työtehtäviä ovat esimerkiksi koulutus ja konsultointi, tiedotus- ja järjestötoiminta, yritysten johto- ja markkinointitehtävät, suunnittelu- ja kehittämistyö sekä matkailun tutkimus.

Jatko-opiskelu

Maisterin tutkinto ja jatkotutkinto-ohjelma tarjoavat tieteellisen jatko-opiskelun mahdollisuuden. Tieteelliset jatko-opinnot syventävät asiantuntemusta, ja niistä tie vie tieteelliselle uralle ammattitutkijaksi tai uusiin vaativiin tehtäviin muualla työelämässä. Tohtorin koulutus on korkeinta koulutusta, jota matkailualalla voi saada.

Tieteelliseen jatkotutkintoon kuuluu pääaineen opintoja, metodologisia opintoja sekä suurimpana osana joko lisensiaatintutkimus tai väitöskirja. Lisensiaatin tutkinto voi olla osa tohtorin tutkintoa. Tohtorin tutkinnon voi suorittaa noin neljässä vuodessa.

 

Miten haet?

Jatkotutkintoja suorittamaan voit hakeutua, mikäli olet suorittanut yliopistossa maisterin tutkinnon tai soveltuvan alan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Lisäksi tulee olla suoritettuna suoritettuna joko syventävät opinnot haetun jatkotutkinnon pääaineessa tai muut niihin rinnastettavat opinnot.

Hakuaika on kaksi kertaa vuodessa: huhtikuussa ja marraskuussa.

Seuraavat hakuajat

Kevään 2016 hakuaika päättyy 15.4.2016 klo 15.00

Syksyn 2016 hakuaika päättyy 15.11.2016 klo 15.00

Kevään 2017 hakuaika päättyy 17.4.2017 klo 15.00

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK