Matkalla huipulle

Opiskelijat kertovat

Ihmisläheinen ammatti pohjaksi tulevaisuudelle


Olen vanhempieni ja suvun kautta pyörinyt ravintolapiireissä pienestä pitäen, joten alalle hakeutuminen oli minulle selvää. Hain Lapin matkailuopistoon tarjoilijalinjalle, jossa jokin kiehtoi minua enemmän kuin keittiöhommassa. Ehkä se oli se, että siinä saa olla enemmän tekemisissä ihmisten kanssa.

Aloitin opinnot 2011. Opiskelu oli välillä rankkaa ja välillä helpompaa, mutta koko ajan pidin siitä että opinnoissa oli sopivasti sekoitettu teoriaa ja käytäntöä. Jatkuvasti ei tarvinnut pulpettia kuluttaa.

Viimeisenä vuonna olin kaksi kuukautta työharjoittelussa Islannissa. Oli siistiä olla ulkomailla töissä ja laajentaa kielitaitoaan. Meille sattui työssäoppimispaikaksi myös hieno paikka: Hilton-ketjun hotelli Reykjavikissa. Oli mukava päästä näkemään se.

Yksi opiskeluajan kohokohtia oli myös ammattitaitokilpailujen Suomen mestaruuden voittaminen parikilpailussa Emma Sarajärven kanssa. Menestymiseen vaikutti varmasti monta seikkaa, enkä lopullista syytä osaa sanoa. Vaikutusta oli varmaan sillä, että harjoittelimme kisaa varten ratkaisevalla hetkellä juuri kisojen alla, emme esimerkiksi kuukautta aikaisemmin jolloin osa asioista olisi voinut jo unohtua. Meillä molemmilla oli myös hyvät työharjoittelupaikat, mikä varmaan osaltaan vaikutti menestymiseen.

Tulevaisuutta olen nyt suunnitellut reiluksi vuodeksi eteenpäin. Valmistuin keväällä 2014 ja kesän vietin töissä Hangossa. Nyt olen töissä Rovaniemellä ja joulusesongiksi lähden töihin Leville. Tammikuussa alkaa intti.

Juuso Killström valmistui Lapin matkailuopistosta tarjoilijaksi keväällä 2014

Juuso Killström