Matkalla huipulle


Opiskelu / Koulutustarjonta / Ammatilliset perustutkinnot
A A A
Nuorten ammatillinen peruskoulutus

Ammatilliset perustutkinnot Lapin matkailuopistossa

Lapin matkailuopisto kouluttaa, kehittää ja palvelee koko Pohjois-Suomea. Tarjolla on monipuolista koulutusta niin nuorille kuin aikuisillekin. Ammatillinen peruskoulutus on suunnattu peruskoulun tai lukion päättäville nuorille.

Aikuiskoulutus on ammatillista perustutkintokoulutusta, ammatillista lisä- tai täydennyskoulutusta. Lapin matkailuopiston toimipisteet sijaitsevat Rovaniemellä, Kittilässä ja Sodankylässä.

Matkailualan perustutkinto, 120 ov
Matkailupalvelujen tuottaja suunnittelee, markkinoi, myy ja toteuttaa matkailun ohjelma- ja oheispalveluja sekä muita asiakkaan hyvinvointiin liittyviä tehtäviä. Koulutuspaikkakunnat ovat Rovaniemi, Kittilä ja Sodankylä.

Matkailuvirkailija tuotteistaa ja myy erilaisia matkailupalveluja sekä neuvoo ja opastaa asiakkaita. Koulutuspaikkakuntana on Kittilä.

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto,120 ov
Tutkinnon suorittaneet työskentelevät matkailun monipuolisissa asiakaspalvelu-, tuotannollisissa tai suunnittelutehtävissä vastaanottovirkailijana, kokkina tai tarjoilijana. Koulutuspaikkakunnat ovat Rovaniemi, Kittilä ja Sodankylä.

Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen perustutkinto, 120 ov
Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajat tekevät kasvatus- ja ohjaustyötä lasten ja nuorten parissa työskennellen mm. nuorisotiloissa, iltapäiväkerhoissa, järjestöissä, erilaisissa projekteissa tai matkailukeskuksissa. Koulutuspaikkakuntana on Kittilä.

Opintojen kesto
Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen kestää peruskoulupohjaisilla linjoilla pääsääntöisesti 3 lukuvuotta ja ylioppilaspohjaisilla linjoilla pääsääntöisesti 2 lukuvuotta. Osassa koulutusohjelmia on mahdollista suorittaa samalla myös lukion oppimäärä (ammattilukio), jolloin opinnot kestävät pääsääntöisesti neljä lukuvuotta. Aikuiset voivat suorittaa ammatillisia perustutkintoja myös näyttötutkintoina.