Matkalla huipulle


Opiskelu / Koulutustarjonta / Täydennyskoulutukset
A A A
Täydennyskoulutus

Täydennyskoulutukset

Täydennyskoulutus on tarkoitettu jo perustutkinnon suorittaneille aikuisille. Täydennyskoulutusta järjestetään kaikissa matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin oppilaitoksissa: Lapin matkailuopistossa, Lapin ammattikorkeakoulussa ja Lapin yliopistossa. 

Täydennyskoulutuksena tarjotaan pääsääntöisesti erilaisia lyhytkursseja, mutta myös erillisiä pitempiä täydennyskoulutusohjelmia, jotka on esitelty alla. Täydennyskoulutusta ovat myös ammatillisen koulutuksen näyttötutkintoperusteiset perus- ja lisäkoulutukset, jotka on esitelty omalla sivullaan.

Ammatilliseen täydennyskoulutukseen voi yleensä hakeutua ammatillisen perustutkinnon suoritettuaan, ammattikorkeakoulun ja yliopiston tarjoamaan täydennyskoulutukseen puolestaan korkeakoulututkinnon suoritettuaan. Osa täydennyskoulutuksesta (erityisesti lyhytkurssit) on kuitenkin luonteeltaan sellaista, että siihen voi osallistua pohjakoulutuksesta riippumatta. Tarkista hakukelpoisuusehdot ennen hakemista!

Täydennyskoulutuksiin on haku jokaiseen erikseen. Hakuja avautuu ympäri vuoden. Ajankohtainen koulutustarjonta ja hakuajat löytyvät oppilaitosten koulutuskalentereista.

Korkea-asteen oppisopimustyyppinen täydennyskoulutus (Lapin AMK & LaY)

Oppisopimustyyppisessä täydennyskoulutuksessa työpaikalla tapahtuva koulutus ja oppiminen ovat keskeisessä asemassa. Työntekijälle koulutus tarjoaa mahdollisuuden kehittää omaa erityisosaamistaan käytännön työn tarpeita palvelevaksi, työnantajalle se tarjoaa mahdollisuuden kehittää yrityksen osaamista, tuotteita tai palveluja.

Osallistuvalla työntekijällä tulee olla soveltuva korkeakoulututkinto (vähintään amk-tutkinto), voimassaoleva työsopimus ja tahto lähteä kehittämään itseään sekä työpaikkaansa. Myös työnantajan tulee sitoutua koulutukseen. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama oppisopimustyyppinen täydennyskoulutus on maksuton osallistujalle ja työnantajalle.

Oppisopimustyyppinen täydennyskoulutus on uusi korkeakoulututkinnon jälkeiseen osaamistarpeeseen kehitetty malli, jossa kertynyttä osaamista hyödynnetään myöhemmin erityispätevyyksien osaamistarpeen kartuttamisessa ja järjestelmän vakiinnuttamisessa. Erityispätevyydet ovat 30 - 60 opintopisteen laajuisia korkeakoulututkinnon jälkeen suoritettavia osaamiskokonaisuuksia, joiden lähtökohtana on työelämässä vaadittava osaaminen ja kompetenssi.

Oppisopimustyyppisiä täydennyskoulutuksia ovat esim. MTI:ssa aiemmin toteutetut matkailun ikäosaamisen ja matkailun turvallisuusjohtamisen koulutusohjelmat.

Matkailu- ja elämyspalvelujen johtamisen eMBA-ohjelma 90 op

eMBA (Executive Master of Business Administration) on Lapin yliopiston koulutus- ja kehittämispalveluiden järjestämä työelämälähtöinen opintokokonaisuus. Se on tarkoitettu matkailu- ja elämysalan yrityksissä ja organisaatioissa johto- tai asiantuntijatehtävissä työskenteleville. Opinnot kehittävät osallistujien strategista ja operationaalista johtamisosaamista sekä tukevat osallistujien omien organisaatioiden liiketoimintasuunnitelmia ja strategioita. Opinnoissa yhdistyy akateeminen tutkimustieto ja yritysmaailman kokemus luontevasti ja työelämälähtöisesti.

Kaksivuotinen eMBA-ohjelma on räätälöity kokeneille liikealan ihmisille, ja se kattaa myynnin, markkinoinnin, taloushallinnon ja johtajuuden tärkeimmät osa-alueet. Opintokokonaisuus antaa osallistujille valmiudet ja työkaluja johtaa yritystään jatkuvassa taloudellisessa muutoksessa, kehittää matkailu- ja elämyspalvelutuotteitaan asiakkaiden muuttuvien tarpeiden täyttämiseksi sekä ymmärtää muotoilun ja viestinnän merkitystä osana matkailu- ja elämyspalveluita.
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK