Matkalla huipulle
 

Tutkijavierailut

Kansainväliset tutkijavierailut MTI:ssa

MTI:n vierailevat asiantuntijat luovat dynaamista ja kansainvälistä ilmapiiriä kolmen oppilaitoksemme tutkijoille, henkilökunnalle ja opiskelijoille.

MTI:ssa vierailee kolmentyyppisiä kansainvälisiä asiantuntijoita:

  • Vieraileva professori: saapuu kuukaudeksi tai pidemmäksi aikaa ja opettaa omiin opetusohjelmiimme kuuluvilla opintojaksoilla.
  • Vieraileva tieteenharjoittaja: saapuu yleensä 1-2 viikoksi ja pitää vierailuluentoja tai räätälöidyn intensiivikurssin, jonka opiskelijamme voivat sisällyttää opintoihinsa.
  • Vieraileva tutkija: saapuu vierailulle osallistuakseen hankkeessamme tehtävään tutkimustyöhön. Vierailun pituus riippuu projektin tarpeista.

 

Arvioimme tapauskohtaisesti, mitä voimme tarjota vieraileville asiantuntijoille. Rahoituksen järjestäminen on Suomessa, kuten kaikkialla maailmassa, haasteellista. Saamme kuitenkin tukea tiettyihin kansainvälistymisprosesseihin. Niinpä voimme neuvotella paketeista, joihin voi sisältyä esimerkiksi majoitus, päivärahoja, luennointipalkkioita ja joissakin tapauksissa matkustusavustuksia, mutta jokainen tapaus arvioidaan erikseen. Myös joissakin EU-rahoitteisissa projekteissamme on varattu resursseja asiantuntija-avun hankkimiseen.

Uusia ajatuksia syntyy parhaiten pitkäkestoisessa yhteistyösuhteessa, ja MTI haluaakin kannustaa tutkijoita luomaan ja edistämään nimenomaan säännöllistä ajatustenvaihtoa. Pitkäjänteisestä yhteistyöstä kiinnostuneiden kansainvälisten kumppaneiden kanssa haluamme pitää yllä yhteistyötä tutkimuksen ja opetuksen muodossa myös ennen ja jälkeen vierailujen.

Yhteydenotot

Jos olet kiinnostunut vierailemaan MTI:ssa, ota yhteyttä kv-koordinaattori Paula Heikkilään (email: paula.heikkila
(at)lapinamk.fi)