Matkalla huipulleEtusivu / Vuoden lappilaiset matkailualumnit
A A A
Ajankohtaista
16.6.2016

Vuoden lappilaiset matkailualumnit

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti on valinnut vuoden 2016 matkailualumneiksi ammattikorkeakoulusta valmistuneen restonomi Lotta Lonkan ja Lapin yliopistosta valmistuneen maisteri Saila Saraniemen. Valinnan kriteerinä on monipuolinen yhteistyö MTI:n kanssa.

Alumni on oppilaitoksen kasvatti, valmistunut ja työelämään siirtynyt henkilö. Alumnitoiminnan tavoitteena on yhteyden säilyttäminen oppilaitoksen ja entisten opiskelijoiden välillä, mikä edistää samalla opintojen työelämävastaavuutta.

Vuoden 2016 ja samalla kaikkien aikojen toinen lappilainen matkailualumni on restonomien joukosta Lotta Lonka. Hän on valmistunut Rovaniemen ammattikorkeakoulun englanninkielisestä Degree Programme in Tourism -koulutusohjelmasta vuonna 2010 ja suorittanut tammikuussa 2016 Lapin ammattikorkeakoulusta ylemmän ammattikorkeakoulun restonomitutkinnon.

Nykyisin Lotta Lonka työskentelee Sales Managerina Safarticalla. Kriteerinä matkailualumnin valinnalle on ollut aktiivinen ja monipuolinen yhteistyö MTI:n kanssa, jota Lotta Lonka on toteuttanut osallistumalla MTI:n alumnitapahtumiin, kertomalla uratarinoita, olemalla hieno esimerkki opiskelijoille sekä kehittämällä Lapin matkailua.

Lappilainen matkailualumni maistereiden osalta on Lapin yliopistosta vuonna 2001 valmistunut Saila Saraniemi. Saila työskentelee tällä hetkellä yliopistonlehtorina Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa. Sailan valinnan perusteina olivat hänen pitkäaikainen ja tiivis yhteistyö MTI:n kanssa. Saila on eri tilanteissa ja yhteyksissä toiminut näkyvästi matkailututkimuksen oppiaineen alumnina. Hän on tuttu vieras myös oppiaineen alumnitilaisuuksissa.

Vuoden 2016 lappilaiset matkailualumnit palkittiin MTI:n kesäpäivillä 16.6.2016. 

Lisätietoja:
minna.sipponen(at)lapinamk.fi ja satu.pekkala(at)ulapland.fi

Tiedote MTI/SP


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK